logo

Na Vyškovsku začalo auto po nehodě hořet, zraněného řidiče z vozu zachránil kolemjedoucí muž

Jihomoravský kraj - 14.12.2015

Tři hasičské jednotky v neděli odpoledne zasahovaly u požáru auta nedaleko Hodějic na Vyškovsku. Zraněného řidiče z vozu zachránil kolemjedoucí muž.

Informaci o dopravní nehodě s následným požárem osobního auta na silnici I/50 u Hodějic na Vyškovsku přijalo operační středisko ve 13.30 hodin. Na místo vyslalo jednotky HZS z Bučovic a Slavkova u Brna. Vzhledem k prvotní informaci, že se požár nachází u odbočky na Marefy, vyjela k nehodě i jednotka SDH Bučovice.

První jednotka byla na místě za šest minut. V té době bylo auto převrácené na střechu téměř celé v plamenech. Zraněného řidiče vyprostil z vozu před příjezdem jednotek kolemjedoucí řidič. Zachránil mu tak s největší pravděpodobností život. Zraněný byl při příjezdu hasičů v péči ZZS.

Hasiči proti plamenům nasadili dva vodní proudy. Silnice byla po nezbytnou dobu uzavřená a řidiči volili objízdnou trasu. Krátce po 14. hodině hasiči požár zcela zlikvidovali a obnovili provoz. Poslední jednotka odjela z místa nehody v 16.09 hodin po úklidu vozovky.

Podle vyšetřovatele HZS způsobil požár škodu odhadnutou na 10 tisíc korun.

Jaroslav Mikoška, HZS JMK