logo

Požár bytu na pražském Břevnově si vyžádal jednu kouřem nadýchanou osobu, záchranáři dále vyšetřili tři zasahující policisty

Hlavní město Praha - 15.12.2015

Dne 14. 12. 2015 ve 21:24hod. byl z Prahy 6, ulice Nad Závěrkou ohlášen na tísňovou linku požár bytu v jednom z domů. Na místo okamžitě vyjela policie, hasiči a záchranáři.

Jednotky HZS hl. m. Prahy ze stanic 9, 2 a 3 likvidovaly jedním vodním proudem požár vybavení pokoje bytu 1+kk ve 4. nadzemním podlaží pětipodlažního obytného domu.

Z objektu bylo ve spolupráci s PČR evakuováno 15 osob, z nichž byla jedna zachráněna. Jedna civilní osoba byla předána ZZS kvůli nadýchání zplodin hoření. Tři příslušníci PČR, provádějící před příjezdem našich jednotek evakuaci, byli následně preventivně vyšetřeni. Z bytu byl zachráněn pes, který byl v pořádku předán majiteli.

Zasažené prostory byly odvětrány pomocí přetlakové ventilace a zkontrolovány termokamerou. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost uživatele při manipulaci s otevřeným ohněm – ponechání zapálené svíčky bez dozoru. Včasným zásahem byly uchráněny cca dva miliony korun, škoda, která požárem vznikla, je odhadnutá na 500 tisíc korun.

Pavlína Adamcová, mluvčí HZS Praha