logo

Při tragické srážce osobáku a kamionu u Konecchlumí zahynul osmnáctiletý řidič

Královehradecký kraj - 17.12.2015

K dopravní nehodě s tragickými následky došlo 16. prosince 2015 odpoledne na hlavní silnici č. I/35 mezi Hradcem Králové a Hořicemi.

U obce Konecchlumí na Jičínsku došlo ke střetu osobního vozidla s kamionem. Obě vozidla skončila po srážce mimo vozovku, tahač kamionu navíc narazil do stromu. Na místo události vyjeli v 15:20 hodin profesionální hasiči z Hořic a Jičína s technickým automobilem a dvěma cisternami.

Po příjezdu první jednotky na místo určení a provedeném průzkumu hasiči zjistili, že v osobním vozidle, které skončilo pod návěsem, se nachází osoba bez známek života. Řidič kamionu byl kvůli zdeformované kabině tahače zraněn a do péče si ho převzala přivolaná záchranná služba. Na místo dopravní nehody byla povolána také asistentka hasičského psychologa pro poskytnutí psychologické intervence řidiči kamionu.

Hlavní tah na Hořice byl zcela uzavřen. Na místo se dostavil také vyprošťovací automobil hasičů z centrální stanice Hradec Králové, který vyprošťoval návěs kamionu. Příčiny nehody a míru zavinění budou v šetření Policie ČR, nicméně je jisté, že alkohol byl dechovou zkouškou u řidiče kamionu vyloučen.

Foto: stanice Hořice
Info: HZS HKK a PČR