logo

Srážka Audi a kamiónu na čtyřproudé silnici u Českých Budějovic se neobešla bez zranění

Jihočeský kraj - 18.12.2015

Dvě jednotky profesionálních hasičů ze stanic České Budějovice a Suché Vrbné zasahovaly v pátek v dopoledních hodinách u nehody osobního automobilu a kamiónu. Nehoda se stala na silnici I/34 za Českými Budějovicemi ve směru na Lišov v místě zvaném Na Klaudě.

Informaci o nehodě přijali operátoři tísňové linky 112 v 10:40 hodin. V době příjezdu hasičů byl zcela zničený osobní automobil značky Audi A6 mimo vozovku odhozený v příkopu, doslova zlomený kamión částečně zasahoval do jednoho jízdního pruhu. Přestože je Audi srážkou úplně zničené především ve své přední části, nezůstal jeho zraněný řidič ve voze zaklíněný. Již v době příjezdu hasičů byl mimo havarované auto v péči zdravotníků ZZS.

Zasahující jednotky provedly u vozů protipožární opatření a zasypaly na vozovce uniklé provozní náplně sorbentem. Poté si nehodu převzali policisté k šetření, silnici v místě nehody zcela uzavřeli. Obě jednotky HZS se vrátily na své stanice.

V 13:31 hodin se pak suchovrbenská jednotka na místo nehody vrátila, aby po ukončení šetření Policie ČR zajistila úklid vozovky.

Vendula Matějů
tisková mluvčí HZS Jihočeského kraje