logo

Další dopravní nehody v Karlovarském kraji na nebezpečném úseku silnice č. 13, k jedné musel i vrtulník LZS z Prahy

Karlovarský kraj - 21.12.2015

Za poslední týden se v úseku silnice z Ostrova na Stráž nad Ohří staly tři dopravní nehody. U té poslední musel zasahovat i záchranářský vrtulník.

Vážnou dopravní nehodu museli řešit hasiči z Karlových Varů a Ostrova na silnici č. 13 v úseku mezi obcemi Stráž nad Ohří a Boč. V sobotu dopoledne se zde srazila dvě osobní auta. V jednom zůstala zaklíněná jedna osoba, přivolaní hasiči ji museli vyprostit s použitím hydraulických nástrojů. Celkem se při nehodě zranilo pět osob, z toho jedno dítě. Pro nejvážněji zraněnou osobu povolala na místo záchranná služba pro transport vrtulník.
3
Z pohledu záchranářů se jedná o velmi nebezpečný úsek této silnice, kde dochází k dopravním nehodám velmi často. Jen za poslední týden zde hasiči zasahovali třikrát. Řidiči by zde měli dbát maximální opatrnosti.

V sobotu dopoledne přilétl záchranářský vrtulník také k dopravní nehodě dvou osobních aut na silnici z Mariánských Lázní směrem na Skláře. Při této nehodě se zranily celkem čtyři osoby, v době povolání hasičů byly dvě osoby zaklíněné v havarovaných vozidlech. Hasiči z Mariánských Lázní a Drmoulu je museli vystříhat, poté si zraněné převzala záchranná služba. Místo pro přistání vrtulníku zajistili hasiči na letišti ve Sklářích, letecká záchranná služba transportovala jednoho zraněného.
6
I tento úsek silnice z Mariánských Lázní u rybníka Regent je vnímán jako velmi nebezpečný a hasiči zde musí u dopravních nehod zasahovat velmi často. I zde je tak na místě maximální bdělost.

Foto a info: HZS KVK