logo

VIDEO: Policisté v Brně zachránili muže z hořícího bytu, sami museli být po intoxikaci kouřem v péči záchranářů

Jihomoravský kraj - 24.12.2015

Profesionální přístup, obrovskou porci odvahy a rozhodnosti prokázala krátce po půlnoci dne 23. 12. 2016 policejní hlídka vyslaná do Koželužské ulice v Brně. Tam měl být v jednom z bytů, v němž vzplanul požár, uvězněný muž.

Hlídka po příjezdu na místo reagovala velmi rychle. Když šestašedesátiletý obyvatel bytu nereagoval na bouchání a neotvíral, a jen volal o pomoc, policisté vyrazili dveře. Okamžitě začali prohledávat byt. V hustě zakouřeném příbytku se jim podařilo dýmem přiotráveného muže záhy najít. Ten ležel v hořící posteli, která se podle prvotního vyšetřování vzňala od nesprávně umístěného elektrického přímotopu.

Oba policisté muže s vypětím sil vytáhli na chodbu. Tím mu bezpochybně zachránili život. Po poskytnutí první pomoci obtížně dýchajícímu muži policisté organizovali evakuaci lidí ze sousedních bytů. Při zásahu se hlídka nadýchala kouře.

Oba policisté museli být ošetřeni přivolanými záchranáři. Jeden z členů hlídky pak putoval k dalšímu ošetření do nemocnice. Majitel bytu skončil rovněž v nemocnici péči lékařů. Policisté spolu s hasiči zjišťují přesnou příčinu požáru.

 

Video: PČR/Týdeník policie

por. Bohumil Malášek, PČR