logo

Zraněného řidiče museli u Bystřičky na Valašskomeziříčsku hasiči z vraku vystříhat

Zlínský kraj - 30.12.2015

K vážné dopravní nehodě osobních vozidel zn. Honda a Škoda Octavia došlo 29. 12. 2015 po patnácté hodině na komunikaci mezi Bystřičkou a Valašským Meziříčím.

Vážně zraněný řidič hondy zůstal po střetu ve zdemolovaném vozidle zaklíněn. K jeho vyproštění museli profesionální hasiči z Valašského Meziříčí, kteří na místo dorazili v 15:33 hodin, použít hydraulické vyprošťovací zařízení. Po odstranění obou dveří a středového sloupku na levé straně vozidla byl muž vytažen.

Po celou dobu vyprošťování byl v péči záchranářů, kteří ho následně také transportovali do nemocnice. V péči záchranářů skončila také řidička druhého vozidla. Ta se z vozidla dostala bez pomoci hasičů a v době jejich příjezdu už byla v sanitním voze.

Hasiči zajistili místo nehody, které zablokovalo průjezd komunikací a zabezpečili havarovaná vozidla proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování nehody policisty odtlačili hasiči vraky obou vozidel ke krajnici a uklidili vozovku. Hodinu a půl po příjezdu byl zásah jednotky ukončen.

Bc. Gabriela Netopilová Sluštíková tisková mluvčí ZZS Zlínského kraje