logo

Bor na Tachovsku bude mít své stanoviště záchanky

Plzeňský kraj - 11.1.2016

V Boru na Tachovsku bude 1. února 2016 otevřeno nové výjezdové stanoviště záchranné služby, o které město usilovalo celých 14 let. Bude z něj vyjíždět posádka RZP.

Řidičem a záchranářem bude tak zabezpečen provoz ZZS 24 denně pro odlehlá místa v pohraničí a také pro velkou průmyslovou zónu včetně části dálnice D5, která vede přes územní dosah borských záchranářů. Akční rádius z Boru je do 20 kilometrů. Za posádkou RZP bude v případě potřeby a lokality vyjíždět lékař z Tachova, Plané, Stoda nebo Domažlic.

Pro nové stanoviště bylo přijato na ZZS pět nových zaměstnanců, dalších pět bude přeřazeno z Tachova.

Stanoviště ZZS tvoří nový nízkopodlažní objekt, který přišel na necelých šest milionů korun. Nachází se v zadním traktu místní polikliniky, kde mají sídlo hasiči a policie. Město ho za symbolický pronájem poskytne dlouhodobě zdravotnické záchranné službě. Kraj vydá na provoz místa v Boru tři miliony korun ročně.

Pro vznik stanoviště v Boru hovořil stále více rostoucí počet výjezdů do této lokality. Nyní tam ZZS vyjíždí z Tachova, Stříbra a Plané a to několikrát denně, nové stanoviště tak výrazně zkrátí dojezdové časy.