logo

Srážka osobního auta s vlakem na Rychnovsku si vyžádala jeden lidský život a tři zraněné osoby

Královehradecký kraj - 13.1.2016

Těsně po půl sedmé dne 13. 1. 2016 přijali operátoři tísňové linky 155 oznámení o vážné dopravní nehodě. Na železničním přejezdu mezi obcemi Pěčín a Rokytnice v Orlických horách došlo ke střetu osobního auta s vlakem.

Na místo ihned vyjely dvě posádky Rychlé zdravotnické pomoci spolu s lékařkou Rendez-Vous ze základny v Rychnově nad Kněžnou a vrtulník LZS Hradec Králové. Na místě nehody nalezli záchranáři v havarovaném voze dva zaklíněné cestující. V průběhu jejich vyprošťování zdravotníci zjistili, že devětačtyřicetiletá spolujezdkyně při střetu utrpěla mnohočetná zranění neslučitelná se životem. Zasahující lékařka proto musela konstatovat, že žena při střetu zemřela.

Jednapadesátiletý řidič byl po vyproštění a poskytnutí neodkladné přednemocniční péče umístěn na palubu vrtulníku. Z nárazu podle prvního vyšetření vyvázl s lehčími zraněními v oblasti hlavy a trupu a byl při vědomí. Vzhledem k vysokoenergetickému mechanizmu úrazu byl ale následně transportován do královéhradeckého traumacentra k vyloučení dalších, zejména vnitřních poranění.

Ošetřit museli záchranáři rovněž devětatřicetiletou vlakvedoucí a o deset let mladšího strojvedoucího. Oba při srážce utrpěli lehká poranění trupu, resp. končetiny a po základním ošetření na místě byli převezeni na chirurgickou ambulanci rychnovské nemocnice.

Foto HZS HKK

Ivo Novák tiskový mluvčí ZZS KHK