logo

Zdravotničtí záchranáři dostanou nové vybavení. „Jde mi především o jejich zdraví,“ říká primátorka Adriana Krnáčová

Hlavní město Praha - 16.1.2016

Pražští zdravotničtí záchranáři obdrží od hlavního města nové vybavení v hodnotě tří milionů korun. To přispěje k lepší ochraně jejich bezpečnosti při náročných zásazích.

„Jde mi především o zdraví zdravotnických záchranářů, protože jejich práce je jedna z nejnáročnějších, jakou si umím představit. S případy, kdy byli záchranáři napadeni, jsme se už také setkali. Je proto naší povinností zajistit jejich bezpečnost na nejvyšší možnou míru a já jsem o správnosti nákupu tohoto vybavení stoprocentně přesvědčena, “ uvedla primátorka Adriana Krnáčová.

Jedná se především o přenosné materiálové boxy, kevlarové rukavice odolné proti proříznutí a ohni, přilby s ochranným štítem a čelovkou. V každém ze 16 speciálních boxů budou mít záchranáři zdravotnický materiál určený k rychlé zástavě krvácení a ošetření několika desítek lidí.

Aktuálně testuje inspektor provozu Zdravotnické záchranné služby Hlavního města Prahy (ZZS HMP) vestu s balistickou ochrannou. Po odborné specifikaci a výběrovém řízení budou pořízeny pro případ potřeby vesty do každého sanitního vozu. Uvedené vybavení se v praxi osvědčilo už během silvestrovských oslav.

„Nechci v lidech vyvolávat paniku, nepřipravujeme se na válku. Chci jen udělat maximum pro ochranu svých lidí, kteří by v případě mimořádné události byli vysláni do první linie. A jsem rád, že jsem získal podporu zřizovatele,“ doplnil ředitel ZZS HMP Petr Kolouch.

Zdroj: Magistrát HMP