logo

Hasiči museli v centru Zlína zraněného řidiče z vraku vystříhat, poté byl předán záchranářům

Zlínský kraj - 28.1.2016

Po půl sedmé dne 28. 1. 2016 došlo na hlavním silničním tahu krajských městem třídě Tomáše Bati k dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Ta se střetla v prostoru jedné z křižovatek u bývalého průmyslového areálu SVIT v centru Zlína.

V 06:50hodin, pět minut od výjezdu, dorazila na místo události jednotka profesionálních hasičů centrální stanice Zlín. Obě havarovaná vozidla zn. Škoda Fabia stála přesně ve středu křižovatky, kterou částečně blokovala. Jak upřesnil velitel zásahu, zraněná řidička jednoho z vozidel byla odvezena zdravotnickou záchranou službou do nemocnice těsně před příjezdem jednotky, řidič druhého vozidla zůstal ve vraku zaklíněn a byl v péči záchranářů. Po jeho zafixování krčním límcem a stabilizaci záchranáři, odstřihli hasiči pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení oboje dveře na levé straně vozidla a středový sloupek. Hned po odstranění těchto částí byl řidič uložen na páteřovou desku a přenesen do sanity.

Po vyproštění řidiče zajistili hasiči místo události, označili ho pomocí kuželů a světelných puků a zabezpečili oba vraky vozidel proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Následně hasiči odtlačili jeden z vraků mimo komunikaci a druhý pomohli naložit na vozidlo odtahové služby. Po odstranění všech následků nehody se jednotka v 09:14 hodin vrátila na svou stanici.

Bc. Gabriela Netopilová Sluštíková tisková mluvčí ZZS Zlínského kraje