logo

Hejtman Plzeňského kraje navštívil sídlo záchranné služby

Plzeňský kraj - 28.1.2016

Ve středu dopoledne navštívil hlavní sídlo Zdravotnické záchranné služby na Klatovské třídě v Plzni hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs v doprovodu členky Rady Plzeňského kraje pro oblast zdravotnictví Mileny Stárkové.

Hosté si prohlédli moderní areál zdravotnických záchranářů a také jejich nová zásahová vozidla, která před Vánocemi osobně pokřtil Václav Šlajsna náměstí Republiky v Plzni. V současné době již viděl nové sanitky v ostrém provozu vyjíždět k pacientům. Horkou novinkou jsou pak vozy GAZelle pro případy hromadných postižení osob, které záchranáři uvedou do provozu v nejbližší době.
hejtman_2Hosty provedl celým areálem management ZZSPk vedený ředitelem organizace Pavlem Hrdličkou. Václav Šlajs ocenil snahu plzeňských záchranářů o neustále zlepšování přednemocniční neodkladné péče v našem kraji a vyslovil spokojenost s fungováním naší záchranné služby. Jako příklad uvedl otevírání nové výjezdové základny v Boru na Tachovsku, k němuž dojde už v pondělí 1. února tohoto roku. Tímto počinem se výrazně zkrátí dojezdové časy do expandující průmyslové oblasti kolem města Boru a dálnice D5.
hejtman_1
Práce záchranářů si cení i radní Milena Stárková: „Jsem ráda, že je Zdravotnická záchranná služba v našem kraji dynamicky rostoucí společností,“ dodala Milena Stárková s tím, že se o vysoké profesionalitě záchranářů přesvědčila například během nedávné velké nehody kamionu a autobusu na dálnici D5 poblíž hranic s Německem.