logo

Středočeská záchranka naučí děti volat na tísňovou linku 155 prostřednictvím animované pohádky

Středočeský kraj - 30.1.2016

Animovaný spot, který seznámí děti předškolního věku a žáky základních škol se zásadami poskytnutí první pomoci, připraví Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje.

Prostřednictvím krátkého filmu, jenž bude mít zábavně vzdělávací charakter, chce děti naučit volat na tísňovou linku 155 tak, aby operátorům poskytly všechny důležité informace, které umožní včasný příjezd sanitky. Animovaný příběh děti zároveň poučí, jak postupovat při resuscitaci a první pomoci.

„Tento nápad a projekt záchranné služby velmi rádi podpoříme. Vždyť seznámit děti zábavnou formou s tak důležitými informacemi prostřednictvím filmové pohádky či příběhu je tím nejlepším možným způsobem, jak je zaujmout,“ komentoval záměr záchranné služby hejtman Miloš Petera (ČSSD).

Rada kraje na svém pondělním jednání schválila částku ve výši 290 400 korun, kterou bude moci záchranka na výrobu animovaného spotu využít. Hrazena bude z již schváleného Fondu investic Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje. „Po dokončení bude film nabídnut školám volně k využití při výuce či k možnému vysílání na informačních panelech školy,“ dodala krajská radní pro oblast zdravotnictví Jiřina Fialová (KSČM).

Info: KÚ SČK