logo

Výbuch v domě na Karvinsku, jedna žena zahynula, druhá byla vážně popálena

Moravskoslezský kraj - 21.2.2016

Záchranáři ZZS MSK zasahovali v sobotu 20. února po poledni, u tragické události na Karvinsku. Operátoři záchranné služby byli před půl jednou informováni o výbuchu kotle v domě v Havířově – Prostřední Suché a o zdravotním postižení dvou osob.

Na místo vyjela posádka rychlé lékařské pomoci ze stanoviště v Havířově, která dorazila v průběhu pěti minut od nahlášení.

Ošetřena byla dvaašedesátiletá žena, která při události utrpěla popáleniny prvního a druhého stupně, a to v oblasti hrudníku a horních končetin. Posádka ZZS se postarala o popálené části těla, podala léky tlumící bolest a pacientku následně transportovala na popáleninové centrum Fakultní nemocnice v Ostravě.

Lékařka již nemohla pomoci další ženě, jejíž identitu záchranáři v době zásahu neznali. Ta při výbuchu utrpěla smrtelná poranění a podlehla jim ještě před příjezdem záchranné služby.

V souvislosti s tragickými okolnostmi byl posádkou povolán k zásahu také intervent ZZS, který na místě poskytoval první psychickou pomoc dalším osobám.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK