logo

Při vyprošťování cyklisty v Turnově hasiči použili pneumatické vaky, vrtulník ho kvůli sněhové vánici nemohl transportovat do nemocnice

Liberecký kraj - 25.2.2016

Uzavření centra Turnova mezi mosty přes řeku Jizeru si vyžádala středeční dopravní nehoda, při které došlo ke střetu cyklisty s kamionem. Nehoda v Palackého ulici byla hasičům ohlášená v 16:34 hodin a na místo byli povoláni turnovští profesionální hasiči a místní dobrovolná jednotka.

Jelikož se stanice turnovských profesionálů nachází nedaleko, byli u nehody do dvou minut od vyhlášení poplachu. Jak po příjezdu zjistili, cyklista ležel zaklíněný pod kamionem. Během několika minut se jim podařilo s pomocí pneumatických vaků, kterými zvedli přední nápravu, muže vyprostit. Poté ho předali do péče zdravotníků.

Hasiči připravili místo pro přistání vrtulníku, který dosedl nedaleko. Před odletem vrtulníku však přišla sněhová vánice, a tak kvůli špatným meteorologickým podmínkám byl pacient transportován sanitním vozem. Provoz na komunikaci usměrňovali jak hasiči, tak přivolaní městští strážníci.

Foto: HZS LK, stanice Turnov
Info: por. Mgr. Zdenka Štrauchová