logo

Plzeň se na dva dny stává hlavním městem urgentní medicíny

Plzeňský kraj - 4.3.2016

Už čtvrtý ročník odborné konference s názvem Plzeňské dny urgentní medicíny (PDUM) pořádá 3. a 4. března tohoto roku Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje v Pivovaru Purkmistr v Plzni Černicích.

Tradici těchto konferencí založil před pěti lety v západočeské metropoli vedoucí lékař zdravotnického operačního střediska Jiří Růžička. Dodnes je pravidelně operačnímu řízení věnován minimálně jeden blok sympozia. Úderem deváté hodiny zahájil letošní PDUM ředitel ZZSPk Pavel Hrdlička a vedoucí odboru zdravotnictví Krajského úřadu Plzeňského kraje Jan Karásek. Po přivítání hostů přišel na řadu první blok přednášek – Akutní stavy v pediatrii (předsedá MUDr. Lumír Šašek). Nejnovější odborné poznatky čekají na posluchače i během následujících okruhů, jako jsou Operační řízení (MUDr. Ondřej Franěk), Soudně – lékařská problematika (prof. Oto Masár), Akutní stavy v kardiologii (MUDr. Jiří Růžička), Medicína katastrof (MUDr. Jana Vidunová) či Traumatologie (doc. Jiří Moláček).

Praktické zkušenosti si mohou návštěvníci konference procvičit během podvečerních workshopů, které budou tentokrát na téma Řešení mimořádných událostí s hromadným postižením osob, Porod v terénu a Neinvazivní plicní ventilace. První den konference uzavře neformální společenský večer, kde budou veškeré slasti a strasti přednemocniční neodkladné péče probírány už s nadhledem a skleničkou dobrého moku v ruce.

Vítězslav Sladký,
manažer vnějších vztahů a PR
Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje