logo

U Panenského Týnce na Lounsku havaroval autobus plný dětí, u nehody zasahovala i pražská záchranka

Hlavní město PrahaÚstecký kraj - 9.3.2016

Dnes, 9. 3. 2016 krátce po osmé hodině ranní byla na tísňovou linku nahlášena dopravní nehoda autobusu, převážejícího děti, ke které došlo u Paenského Týnce na Lounsku.

Protože byl předpoklad většího množství raněných, byly na místo povolány sanitky ZZS Ústeckého kraje a jako výpomoc také sanitky ZZS Středočeského kraje. O vzlet byl požádán i vrtulník LZS Praha, který však nemohl kvůli počasí odstartovat z Ruzyně. Jeho posádka se k nehodě vydala pozemní cestou, operační středisko ZZS HMP k události vyslalo i velkokapacitní sanitku Atego. Kromě záchranářů na místo vyjely i hasičské jednotky ze stejných krajů.

V autobusu bylo zraněno na dvě desítky dětí, z toho několik těžce. 17 jich za zdravotnické asistence záchranářů a lékařů ZZS HMP a ZS ASČR do pražské nemocnice v Motole přepravil evakuační autobus ústeckých hasičů, kterého doprovázela po cestě do hlavního města policie a vozidla RV a Atego. Společně s dětmi se v něm nacházela i dvojice zraněných učitelek. Nejvážněji zraněné dítě bylo do Motola přepraveno sanitkou ZZS ÚLK za doprovodu RV ZS ASČR.

Na dětském Urgentním přijmu FNM byl na příjezd většího množství zraněných připraven tým lékařů a sester. Záchranáři jim děti okamžitě předali k další péči. Vše proběhlo velmi rychle a profesionálně.

V místě nehody havaroval také ještě další autobus a několik osobních vozidel a také jedna převozová sanitka. Bez šrámů nezůstala ani sanitka ZZS ÚLK. Tyto havárie se neobešly bez zraněných osob. Sanitky je rozvezly do okolních nemocnic.

Foto Dopravní nehody a web