logo

Další tragická nehoda na Jindřichohradecku, srazil se zde osobní Opel s kamionem, jedna osoba nepřežila, zraněny byly čtyři další, z toho dvě děti

Jihočeský kraj - 10.3.2016

V rozmezí pouhých několika dnů došlo na jindřichohradeckých silnicích k další tragické nehodě. Dnešní nehoda se stala ve středečních  dopoledních hodinách na silnici č. 34 v k. ú. obce Dolní Žďár v lokalitě u Lipovské Bašty.

Srazilo se zde osobní auto značky Opel Zafira s kamiónem. V osobním autě cestovalo pět osob. Čtyři z nich (z toho dvě děti) utrpěly zranění, pátá osoba následky střetu nepřežila. V kamiónu cestoval pouze řidič, i on byl zraněn.

K nehodě vyjeli v 8:45 hodin profesionální hasiči ze stanice Jindřichův Hradec se dvěma cisternami. Zasahující hasiči museli za použití hydraulického vyprošťovacího zařízení z vozu Opel vystříhat zaklíněného zraněného řidiče. Vyproštění dalších osob nebylo potřeba. Všechny zraněné si převzali zdravotníci ZZS, u nehody přistál také vrtulník LZS.

Hasiči dále zajistili havarované vozy proti požáru a úniku provozních kapalin. Vyteklé provozní látky na silnici zasypali sorbentem.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje