logo

Během tří dnů řešili pražští záchranáři 858 událostí

Hlavní město Praha - 14.3.2016

Od pátečního rána do nedělní půlnoci zasahovaly naše výjezdové skupiny u 858 událostí. Z toho charakter 111 z nich vyžadoval přítomnost lékaře. Na avizovaná lůžka oddělení JIP nebo ARO pražských nemocnic bylo po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče předáno 44 pacientů ve vážném stavu.

Kromě výjezdů ke standardně nejpočetnější skupině pacientů (70%), kterou představují chronicky nemocní a lidé s náhlým zdravotními komplikacemi, ošetřovali záchranáři například několik účastníků vážných dopravních nehod a pacienty s příznaky intoxikace alkoholem nebo omamnými látkami.

Z našich víkendových výjezdů:

– Do specializovaných center převezeno 10 pacientů s příznaky cévní mozkové příhody a 9 osob s akutním infarktem myokardu.
– Vážné zranění 45letého muže po střetu s tramvají v Řepích.
– Do střešovické nemocnice byl předán ve vážném stavu 22letý chodec, sražený v Braníku řidičem osobního vozu.
– Dvě páteční smrtelná zranění po srážce vlakem: zemřela 60letá žena v Horních Měcholupech a 41letý muž v Libni.
– V neděli letěl záchranářský vrtulník do Kolína, kde utrpěl po střetu s vlakem vážné zranění 83letý chodec.
– Nejmladším pacientem intoxikovaným alkoholem byl 13letý chlapec z Kyjí, který byl po akutním ošetření předán do péče zdravotníků Nemocnice Na Bulovce.
– Na oddělení plastické chirurgie vinohradské nemocnice byl letecky transportován 43letý muž z obce Lipovec s devastujícím úrazem horní končetiny, způsobeným kotoučovou pilou.
– 80letá žena ze Žižkova ukončila svůj život skokem ze 7.patra.

ZZS HMP