logo

Vážná nehoda zablokovala v Rynolticích na Liberecku silnici I/13

Liberecký kraj - 19.3.2016

V pátek odpoledne zasahovaly všechny složky IZS u dopravní nehody na silnici I/13. Střetli se při ní tři osobní vozy, několik osob bylo vážně zraněno, jeden ze spolujezdců nehodu nepřežil.

Několik minut před půl čtvrtou pátečního odpoledne přijali policisté oznámení o dopravní nehodě na silnici I/13, mezi Českou Lípou a Libercem. Řidič osobního vozu Hyundai vjel v Rynolticích v levotočivé zatáčce ze zatím nezjištěných příčin do protisměru, kde se střetl s řidičem osobního vozu Škoda Octavia. Následoval ještě další střet, kdy do vozidla Hyundai zezadu narazil řidič s vozidlem Renault Kangoo. Při nehodě byla těžce zraněna osádka Hyundae, ve škodovce se těžce zranil řidič, jeho spolujezdec (r.1975) nehodu nepřežil. Zraněny byly i osoby z třetího vozidla, Renaulta Kangoo.

Ihned po nehodě museli policisté uzavřít provoz v obou směrech jízdy. Odkláněli dopravu přes Hrádek nad Nisou, další pak dokumentovali a vyšetřovali okolnosti nehody. Tři jednotky hasičů byly dnes odpoledne povolány k tragické dopravní nehodě na silnici I/13 v části obce Jítrava.

Po příjezdu hasiči vyprostili pomocí hydraulického vyprošťovacího nářadí jednu osobu, která byla transportována do vrtulníku LZS. Další dvě zraněné osoby byly mimo vozidla, jedna osoba při nehodě zemřela. Komunikace byla v obou směrech uzavřena. U události pomáhali profesionální hasiči ze stanice Liberec, Jablonného v Podještědí a dobrovolní hasiči z Hrádku nad Nisou.

Příčiny nehody nejsou stále jasné. Proč řidič Hyundae vjel do protisměru a způsobil tím vážnou nehodu, kterou jeden z účastníků nepřežil, budou vyšetřovat kriminalisté. Vyžádají si i odborné posudky od znalce z oboru silniční dopravy.

Info a foto: HZS a PČR LK