logo

Hasiči z Přeštic jeli k nehodě, při cestě byli svědky další havárie, letěl k ní i vrtulník LZS

Plzeňský kraj - 4.4.2016

V neděli 3. dubna 2016 v 16:34 hodin vyjeli hasiči z Přeštic do Chlumčan, kde se srazila motorka se psem. Na místo události hasiči ale nedojeli, asi 200 metrů od Horní Lukavice se stali svědkem dopravní nehody třech osobních aut, která si po dohodě s operačním střediskem a operačními středisky jednotlivých složek IZS vyžadovala prioritní řešení.

Dvě osobní auta zůstala na silnici, jedno skončilo za příkopem v poli na střeše. Z převráceného auta hasiči vyprostili rodinu. Řidiči z důvodu podezření na poškození krční páteře hasiči nasadili krční límec. Ošetřili mu zranění hlavy a následně ho pomohli transportovat do vrtulníku LZS. Žena a malé dítě vyvázly s lehčím poraněním. Chlapečkovi hasiči věnovali plyšového dráčka. ZZS je oba odvezla do nemocnice na pozorování. Dalším dvěma osobám z ostatních havarovaných vozidel hasiči ošetřili drobná povrchové poranění.

Po zdokumentování nehody policií hasiči odklidili střepy z komunikace a asistovali odtahové službě naložit vraky aut. Po dobu zásahu hasiči na místě usměrňovali provoz.

Pavla Jakoubková tisková mluvčí HZS PLK