logo

Střet na majáky jedoucí sanitky a osobního vozu v Jihlavě si vyžádal pět zraněných

Kraj Vysočina - 4.4.2016

Nehoda sanitky s osobním autem si v Jihlavě poslední březnový den ráno vyžádala pět zraněných osob. Ke střetu došlo v okamžiku, když sanitka předjížděla na ulici Žižkova kolonu stojících vozidel.

Na místo vyjely ihned policejní hlídky a další složky IZS. Při nehodě bylo zraněno celkem pět osob, všichni zranění byli převezeni na ošetření do jihlavské nemocnice. Policisté provedli šetření a zjistili, že řidič sanitního vozu jel ve směru do centra města a předjížděl s použitím výstražného znamení vozidla, která stála před ním. V té době z kolony začal odbočovat vlevo řidič automobilu Škoda Octavia, a došlo ke střetu se sanitním vozem. Při nehodě utrpěli zranění řidič osobního vozidla a jeho dva spolujedoucí, v sanitním voze se zranili dva lidé. Všichni zranění byli po ošetření převezeni do nemocnice

Policisté provedli u řidičů dechové zkoušky, při kterých u obou požití alkoholu vyloučili. Místo dopravní nehody policisté ohledali a zadokumentovali, příčinu a veškeré okolnosti nehody dále šetří.

por. Bc. Jana Kroutilová, PČR