logo

Muže na Šumpersku zavalil strom, přes snahu o resuscitaci zraněním na místě podlehl

Olomoucký kraj - 10.4.2016

V neděli dopoledne kácel osmašedesátiletý muž strom v lese mezi obcemi Maršíkov a Loučná nad Desnou. Při práci na něj však strom spadl a zavalil jej.

Na místo vyjela ihned po nahlášení šumperská posádka Zdravotnické záchranné služby, zatímco operátor po telefonu asistoval při první pomoci zraněnému na místě. I když posádka sanitky pokračovala v resuscitaci po příjezdu, muž měl natolik vážná poranění hrudníku, že se jej nepodařilo zachránit.


Pomoc dvou jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů si v dopoledních hodinách neděle 10.6.2016 vyžadála smutná událost na Šumpersku. Pomoc s vyproštěním zavaleného muže po pádu stromu si vyžádala osádka ZZS. Ta v lese mezi Maršíkovem směrem na Loučnou nad Desnou ošetřovala zraněného s nutností vyproštění.

Hasiči se k události museli pešky dostat zhruba 3 km od ustavené techniky. Na místě provedli vyproštění zraněného a spolupráci při záchraně s ostatními složkami IZS. Následně osobu transportovali k leteckém převozu. Bohužel veškerá snaha o lidský život byla marná, muž na následky svých zranění během transportu zemřel, uvedl Zdeněk Hošák  z HZS Olomouckého kraje.


 

Ilustrační foto

Lucie Mikisková, DiS. tisková mluvčí ZZS OLK