logo

Ranní vážná nehoda zablokovala provoz v Českých Budějovicích

Jihočeský kraj - 19.4.2016

Vážná dopravní nehoda zkomplikovala dnes v ranních hodinách provoz v Českých Budějovicích. Nehoda dvou osobních automobilů se stala na silně frekventované Strakonické ulici.

Informaci o nehodě obdrželi hasiči na tísňovou linku 112 v 6:27 hodin. Nehoda byla ohlášena s nutností vyproštění zraněných osob. Operační důstojníci na místo vyslali osádky rychlého zásahového automobilu a cisterny z českobudějovické stanice.

Po příjezdu hasičů na místo a provedeném průzkumu velitel potvrdil původní ohlášení, že se jedná o střet osobních automobilů továrních značek Škoda Octavia combi a Škoda Fabia combi. Z Fabie hasiči vyprostili zraněného řidiče, z Octavie řidiče i jeho spolujezdkyni. Všechny tři zraněné osoby si převzala ZZS.

Oba zničené vozy zůstaly po srážce stát na silnici. Zasahující jednotka u nich provedla protipožární opatření a opatření k zamezení úniku provozních kapalin. Vyteklé provozní kapaliny na vozovce hasiči zasypali sorbentem.

Po sedmé hodině českobudějovická jednotka zásah ukončila a nehodu předala Policii ČR k šetření. V 8:47 hodin poté, co policisté ukončili své šetření, na místo vyjela profesionální jednotka ze stanice Suché Vrbné. Hasiči budou vozovku uklízet od použitého sorbentu, střepů a plastů.