logo

Osobní vozidlo nabouralo ve Vsetíně kamion, tři zraněné osoby byly odvezeny do nemocnice

Zlínský kraj - 6.5.2016

Ve čtvrtek odpoledne zasahovaly složky IZS u dopravní nehody dvou osobních vozidel s kamionem ve Vsetíně.

Hlášení o nehodě ve Vsetíně na ulici Potůčky přijali hasiči ve Zlíně ve 14:42 hodin. Ve sdělení se dále uvádělo, že došlo k srážce kamionu, Škody Fabia a dalšího osobního vozu. V jednom z vozů byla nahlášena osoba se zraněním na hlavě. Požární poplach byl vyhlášen profesionálním hasičům z požární stanice ve Vsetíně.

Velitel zásahu si po provedeném průzkumu vyžádal posilovou jednotku, protože ve voze Škoda Fabia byly zaklíněné tři osoby. Zraněné osoby byly vyproštěny pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Na místo nehody se dostavila záchranná služba a policie. Policie po dobu vyprošťování uzavřela oboustranně komunikaci. Osádka druhého osobního vozu Škoda Octavia a řidič kamionu byli nezraněni.

Po vyproštění osob provedli hasiči na osobních vozech protipožární opatření. Uniklé provozní kapaliny zachytili pomocí sorpčních rohoží. Policie zprovoznila komunikaci jedním pruhem.

Zraněné osoby byly převezeny sanitkami do nemocnice ve Valašském Meziříčí a ve Vsetíně.

Řidič kamionu vypověděl, že jel směrem na Valašské Meziříčí, když v tom mu do jízdní dráhy vjela Škoda Fabia. Provedl úhybný manévr, ale osobní vozidlo se s ním bočně střetlo. Nárazem bylo utrženo kolo osobního vozu a k utržení závěsu nápravy kamionu. K poškození palivové nádrže nedošlo.

nprap. Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje