logo

Opilý cyklista napadl v Praze zdravotníky. Nakonec skončil na záchytce.

Hlavní město Praha - 19.5.2016

Případ opilého cyklisty, který si způsobil pádem zranění v obličeji, řešili v úterý večer strážníci z Prahy 4. Protože mladý muž napadl záchranáře, skončil na protialkoholní záchytné stanici.

Strážníci z Prahy 4 přijali oznámení, že v ulici Na Záhonech je zraněný opilý cyklista. Strážníci na místě nalezli oznamovatele a mladého muže, který měl krvácivé zranění v obličeji. To si prý způsobil sám pádem z kola. Hlídka proto na místo přivolala dopravní policii a zdravotnickou záchrannou službu.

Když se pak zdravotníci pokusili ošetřit mužovo zranění, začal být agresivní a několikrát se pokusil záchranáře napadnout. Hlídka mu v tom zabránila, a navíc mu přiložila služební pouta. Jednatřicetiletý cyklista byl poté za asistence strážníků převezen k ošetření do jedné z pražských nemocnic.

Protože se i v nemocnici choval agresivně a opakovaně se pokusil z místa odejít, strážníci na místo přivolali specializovanou autohlídku pražské městské policie pro odvoz opilců. Ta také nakonec muže, který nadýchal více než dvě a půl promile alkoholu, převezla na protialkoholní záchytnou stanici.

Info: Městská policie hlavního města Prahy