logo

Smrtelná nehoda na Frýdecko-Místecku

Moravskoslezský kraj - 19.5.2016

Posádky ZZS MSK zasahovaly 17. května večer u tragické dopravní nehody na Frýdecko-Místecku.

Před devatenáctou hodinou přijali pracovníci krajského operačního střediska záchranné služby tísňové volání z obce Frýdlant nad Ostravicí, kde došlo ke střetu dvou vozidel – dodávky a nákladního automobilu. Na místo neprodleně vyjela nejbližší posádka rychlé zdravotnické pomoci z nedalekého stanoviště ZZS a také výjezdová skupina rendez-vous z Frýdku-Místku. První záchranáři byli u nehody během šesti minut od jejího nahlášení.

Čtyřiadvacetiletý muž, který cestoval v jednom z vozidel, zůstal zaklíněn a bylo nutné jeho vyproštění. V okamžiku příjezdu nejevil známky života. Tým záchranářů neprodleně započal s resuscitační péčí – nepřímou srdeční masáží, zajištěním dýchacích cest, žilního vstupu a podáváním léků. Ani přes několik desítek minut trvající snahu se však nepodařilo obnovit krevní oběh postiženého a zasahující lékařka musela konstatovat jeho smrt. Pacient na místě podlehl mnohočetným poraněním, která při nehodě utrpěl.

Posádky záchranné služby ošetřily dalšího účastníka nehody, šestatřicetiletého muže, s lehkým poraněním v oblasti zad a dolní končetiny, který zůstal při vědomí a komunikoval. Následně byl předán do další péče na úrazové ambulanci nemocnice ve Frýdku-Místku.

Ilustrační foto

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK