logo

Zdravotničtí záchranáři ZZS Plzeňského kraje edukovali motoristy a malé hasiče

Plzeňský kraj - 24.5.2016

Několik dalších akcí, na kterých edukovali plzeňští krajští záchranáři širokou veřejnost, se uskutečnilo během minulého týdne.

Ve čtvrtek 19. května od 15 hodin ve ŠkodaLandu v Plzni proběhl Den pro motoristy. Akce nabídla bohatý program pro děti i dospělé, například jízdy zručnosti, měření geometrie náprav, jízdy na crazy cart, prodej autodoplňků či ukázky zaměřené na prevenci dopravních nehod. S tou souvisela i účast Zdravotnické záchranné služby. Naši záchranáři předvedli motoristům kompletně vybavený sanitní vůz a také dva resuscitační modely, na kterých si každý mohl vyzkoušet nejdůležitější úkony pro záchranu dítěte i dospělého. „Dětem se nejvíce líbila prohlídka sanitky a velký úspěch sklidilo i  SpO2 čidlo, které si chtěli všichni vyzkoušet na prstíky,“ uvádí záchranářka Veronika Netrvalová.

Další významnou akcí, kde předvedla ZZS Pk svojí techniku, byla celostátní hra Plamen, která se uskutečnila v areálu Atletického stadionu města Plzně ve Skvrňanech  v sobotu  21. května. Zajímavý program a teplé počasí přivedly na sportoviště velký počet příznivců hasičského sportu. Závody organizuje Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska – v tomto případě Městské sdružení Plzeň. Záchranáři předvedli statickou ukázku svého sanitního vozidla, odprezentovali svojí činnost  a edukovali v první pomoci na 180 dětí.

DSC_0069 DSC_0083 DSC_0089

Foto: Antonín Pojeta, Veronika Netrvalová