logo

Cvičení Shield of Terminal 2016 a Yellow Cross 2016

Ústecký kraj - 2.6.2016

Ve dnech 27. května až 3. června 2016 se uskuteční na Posádkovém cvičišti chemického vojska Tisá a Sběrném přepravním uzlu České pošty s. p. Ústí nad Labem součinnostní taktické cvičení s názvem Shield of Terminal a národní certifikační cvičení Yellow Cross 2016.

Cílem výcviku je řešení vzniku mimořádných událostí ve strategicky významném objektu ČR – Sběrném přepravním uzlu České pošty s. p. Ústí nad Labem a příprava vojáků do mezinárodních úkolových uskupení. Výjimečnost cvičení spočívá v tom, že se bude konat ve velké městské aglomeraci. Zaměří se na činnost jednotek při napadení osob a techniky chemickými a radiačními prostředky, využit bude také robot pro zjištění přítomnosti chemických a radiačních látek.

Výcviku se zúčastní příslušníci Krajského vojenského velitelství Ústí nad Labem, pěší roty Aktivní zálohy gen. A. Sochora při KVV Ústí nad Labem, vojáci 31. pluku radiační, chemické a biologické ochrany Liberec, Centra vojenské kynologie Chotyně a složky Integrovaného záchranného systému. Dále se zapojí příslušníci Policie ČR – Krajské ředitelství Ústí nad Labem, Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje, Městská policie a Statutární město Ústí nad Labem.