logo

Záchranáři v Moravskoslezském kraji zasahovali u nehod i bodnutí včelou

Moravskoslezský kraj - 11.6.2016

Posádky ZZS MSK zasahovaly 8. června nejen u běžných událostí interního charakteru, ale rovněž u několika dopravních nehod nebo také u pacienta po bodnutí včelou. Spolu s pozemními posádkami zasahoval u některých případů také vrtulník LZS.

Po čtrnácté hodině spěchali záchranáři k dopravní nehodě do Frenštátu pod Radhoštěm. Osobní vozidlo tam sjelo ze silnice z několika metrového srázu a spadlo do potoka pod mostem. Sedmadvacetiletý muž vyvázl z nehody s poraněním v oblasti zad a mnohočetnými oděrkami.
Před šestnáctou hodinou vzlétli letečtí záchranáři k šestašedesátiletému muži – alergikovi po bodnutí včelou, a to na Bruntálsko. Pacienta s dechovými obtížemi a rozvíjející se alergickou reakcí ošetřovali ve spolupráci s pozemní posádkou. Díky rychlému zásahu a podání léků se podařilo ohrožující stav postiženého úspěšně zvládnout.

V sedmnáct hodin byli záchranáři vysláni ke střetu automobilu a cyklisty do Jistebníku na Novojičínsku. Muž ve věku devětapadesáti let utrpěl poranění hlavy, horní i dolní končetiny. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče posádkou RZP Studénka a vrtulníku LZS byl leteckými záchranáři přepraven do ostravské Fakultní nemocnice.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK