logo

V Prostějově zůstal pod zříceným stropem v objektu zavalený muž

Olomoucký kraj - 21.6.2016

Operační středisko ZZS OLK přijalo v sobotu, 18. 6. 2016, krátce před polednem, informaci o zavalené osobě pod trámy v jednom z objektů užívaných ke komerčním účelům na ulici Plumlovská v Prostějově. Na místo ihned vzlétl vrtulník letecké záchranné služby z Olomouce a k pomoci vyrazily další posádky zdravotnické záchranné služby.

Na místě došlo ke zraněním dvou mužů. Objekt procházel stavební úpravou. Zde došlo při manipulaci s trámy k propadu stropu a zavalení dvou osob. Pětačtyřicetiletému muži se podařilo samotnému po chvíli dostat do bezpečí. Ten byl následně se zhmožděním hrudníku převezen na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice v Olomouci.

Třicetidevítiletého muže se hasičům po zhruba hodině náročného vyprošťování a stabilizaci části zříceného stropu, za stálého dohledu lékaře, podařilo při vědomí dostat ven z budovy. Následně po prvotních úkonech a kontrole zdravotního stavu, byl muž s poraněním horní i dolní končetiny a zhmožděním hrudníku letecky přepraven na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice v Olomouci. U obou mužů lze hovořit o velkém štěstí, jejich zranění nejsou vážná.

Lucie Mikisková, DiS. tisková mluvčí ZZS OLK