logo

Jihomoravská záchranka – jsme tu 10 let!

Jihomoravský kraj - 27.6.2016

Dne 21.6.2016 vyvrcholily v Brně oslavy 10 let jednotné ZZS v podmínkách Jihomoravského kraje. Během dne jsme pořádali akci pro veřejnost v Brně na nám. Svobody. Lidé si zde mohli prohlédnout techniku záchranky a to nejen současnou, ale i historickou.

Ke shlédnutí byla výstava o činnosti zdravotnické záchranné služby a možnost vyzkoušet si první pomoc. Představil se také Hasičský záchranný sbor, Policie ČR se svojí technikou a činností. Na místě byl nadační fond Kryštůfek a spousta dalšího pro dospělé i děti. Složky IZS se předvedly také v simulovaných akcích při ukázkách společných zásahů.

Slavnostní zakončení oslav se konalo v prostorách Městského divadla v Brně. Ředitel ZZS a další čelní představitelé organizace a Jihomoravského kraje předali ocenění zaměstnancům ZZS. Oceněno bylo 15 zaměstnanců ZZS za za dlouholetou vynikající práci při poskytování zdravotnické záchranné služby pro obyvatele Jihomoravského kraje. Dále 2 zaměstnanci za skvělý přínos na rozvoji ZZS JmK a vytváření podmínek pro práci zdravotníků ve výjezdových skupinách a 2 operátorky za dlouholetou vynikající práci na pozici operátorky krajského zdravotnického operačního střediska a péči a podporu mladších kolegů při práci operátorek a operátorů KZOS. Další tři ocenění předal ředitel ZZS JMK za vynikající práci při vypracování a realizaci koncepce odborného rozvoje zdravotnických zaměstnanců a zajištění podmínek pro krizovou připravenost a jejich uvedení do praxe, za skvělý přínos na rozvoji ZZS JmK, dlouholetou práci na pozici středního článku řízení a při vzdělávání zdravotnických pracovníků organizace a za vynikající práci při vypracování a realizaci koncepce odborného rozvoje zdravotnických zaměstnanců. Kromě zaměstnanců ZZS získal ocenění i pan hejtman JMK za dlouhodobý a zásadní podíl na rozvoji ZZS JmK.

Další ocenění náleželo Plk. Ing. Leoši Tržilovi za osobní přínos k vynikající spolupráci mezi ZZS JmK a Krajským ředitelstvím Policie JmK, za osobní přínos k vynikající spolupráci mezi ZZS JmK a Hasičským záchranným sborem JmK získal ocenění Plk. Ing. Jiří Pelikán. Slavnostně byla také pokřtěna kniha o Zdravotnické záchranné službě, která vznikla u příležitosti právě 10letého výročí. Po ukončení oficiálních oslav se již mohli všichni přítomní věnovat divadelnímu představení. Slavností večer byl rovněž poděkováním pro všechny zaměstnance.

Foto a info ZZS JMK