logo

Nosítka MEDIROL Sanero M202 s úložným prostorem na páteřní desku mají testy úspěšně za sebou, do Lotyšska se jich dodá padesát

ČRSvět - 24.7.2016

V říjnu minulého roku jsme vám přinesli informaci o nově vyvinutých nosítkách našeho domácího výrobce, firmy MEDIROL. Jednalo se model, který vznikl dle přání a specifikace lotyšských záchranářů, kde se následně po dobu několika měsíců testoval. Úspěšně. Před několika málo dny tudíž došlo na dodávku těchto speciálních nosítek, která mají v sobě úložný prostor na páteřní desku. Stalo se tomu tak u příležitosti předvedení nového modelu sanitek lotyšské záchranné služby laické i odborné veřejnosti. Ty vyrábí polský zástavbář Auto-Form. Všechny budou vybaveny transportní technikou v podobě nosítek MEDIROL Sanero M202. Těch bude dodáno 50ks.


Integrace páteřní desky do nosítek? Ano, ušetří to nejen místo v sanitce, ale i finance


Koncepce nosítek s integrovaným úložným prostorem na páteřní desku šetří místo v sanitce, a obzvláště v menších vozech, neboť tato transportní pomůcka není úplně ideálně skladnou věcí. Kromě toho toto řešení ušetří ale i finance, a to nemalé, protože celková výška nosítek ve složeném stavu je dle požadavku 40cm, tudíž nemusí být v sanitce namontován nosítkový stůl.