logo

Opilec napadl v Praze záchranáře, ten skončil v pracovní neschopnosti

Hlavní město Praha - 24.7.2016

V pátečních podvečerních hodinách obdržela posádka výjezdové skupiny RZP výzvu „BEZVĚDOMÍ“. Po příjezdu na místo události nalezen silně podnapilý muž, ležící na jedné ze smíchovských ulic. Záchranáři ho zajistili a připravili k transportu do motolské fakultní nemocnice s intoxikací alkoholem.

Během jízdy do nemocnice se muž odpoutal z nosítek a snažil se vyskočit zadními dveřmi ze sanitky ven. Doprovázející záchranář mu v tom včas zabránil, což se dotyčnému ale nelíbilo a napadl ho. Řidič za volantem vzniklou situaci okamžitě zaregistroval, zastavil a šel na pomoc kolegovi. Útočícího opilce se během okamžiku snažil paralyzovat obraným pepřovým sprejem, kterým jsou naše výjezdové skupiny pro podobné, bohužel opakující se případy, vybaveny. Potyčka pokračovala dále venku mimo ambulantní prostor vozidla. Během ní vypadl z kapsy jednomu ze záchranářů služební telefon, agresivní muž ho uchopil a hodil s ním po něm. Přitom záchranářům sprostě nadával a vyhrožoval, že si to s nimi vyřídí.

Radiostanicí z vozu se přes dispečink naší tísňové linky podařilo přivolat Policii ČR a muž byl následně za jejího doprovodu převezen do zdravotnického zařízení, kde byl ošetřen i zraněný záchranář, který musel nastoupit vzhledem ke svému stavu pracovní neschopnost. Dle zjištění z restaurace opilý útočník vypil před incidentem 15 piv a ty „zazdil“ pěti panáky tvrdého alkoholu. Jeho cesta proto po vyšetření v Motole skončila na Protialkoholní záchytné stanici. Zraněnému kolegovi přejeme brzké uzdravení.

ZZS HMP