logo

Dvě dopravní nehody zemědělské techniky se zraněním osob v Olomouckém kraji

Olomoucký kraj - 5.8.2016

Zdravotnické operační středisko v průběhu čtvrtka 4.8. převzalo dvakrát tísňovou výzvu s dopravní nehodou zemědělských strojů a následným zraněním osob. V dopoledních hodinách vyslalo posádku RZP výjezdového stanoviště ve Šternberku do Norberčan k nehodě nakladače. Po poledni vyjela jiná posádka záchranářů k nehodě traktoru s nákladním vozidlem do obce Daskabát.

Řidič zemědělského nakladače se před nehodou snažil co nejvíce najet na krajnici a vyhnout se tak s projíždějícímu osobnímu vozidlu. Vyhýbací manévr se nezdařil a krajnice se pod váhou techniky utrhla. Stroj poté i s řidičem skončil v potoku. Posádka záchranářů u pacienta provedla komplexní vyšetření, následně jej imobilizovala pomocí speciálních fixačních pomůcek. Poté pětapadesátiletého zraněného muže zdravotníci převezli ,se zhmožděninami dolní části zad a pánve, na oddělení traumatologie Nemocnice ve Šternberku.

Druhá nehoda zemědělské techniky se odehrála krátce po poledni v obci Daskabát na Olomoucku. Při nehodě došlo ke střetu nákladního vozidla s traktorem. Po nehodě zůstal traktor převrácený na boku. K události vyslalo zdravotnické operační středisko posádku RZP výjezdového stanoviště Hněvotínská v Olomouci. Zdravotníci na místě nalezli třiatřicetiletého muže při vědomí, stěžující se na bolest hlavy a ucha. Po komplexní zdravotní prohlídce, zajištění žilního vstupu a fixaci pomocí krčního límce, muž s lehkým poraněním hlavy převezen na chirurgickou ambulanci Vojenské nemocnice v Olomouci.

Lucie Mikisková, DiS. tisková mluvčí ZZS OLK