logo

Při pádu z plošiny na Opavsku se zranili dva muži

Moravskoslezský kraj - 5.8.2016

Záchranáři ZZS MSK zasahovali ve čtvrtek 4. srpna večer u dvou těžce zraněných mužů na Opavsku. Před devatenáctou hodinou byla zdravotnická záchranná služba vyrozuměna o pádu dvou osob z výšky nedaleko obce Melč. Operátoři na místo vyslali dva zásahové týmy, a to posádku rychlé lékařské pomoci ze stanoviště ve Vítkově a vrtulník letecké záchranné služby z Ostravy.

K události došlo na poli, poblíž obce. Muži spadli z výšky okolo čtyř metrů, a to z pracovní plošiny teleskopického nakladače. Bližší okolnosti události nejsou záchranářům známy.

Třiatřicetiletý pacient jevil známky poruchy vědomí a utrpěl těžké poranění dolní končetiny. Tým letecké záchranné služby provedl její ošetření, zahájil podávání léků a kyslíku. Postižený byl následně vzdušnou cestou transportován do traumatologického centra ostravské Fakultní nemocnice.

O dva roky starší muž musel být ošetřen rovněž s těžkým zraněním. Zasahující lékaři u něj zjistili poranění obou dolních končetin. Záchranáři v rámci přednemocniční neodkladné péče použili vakuové dlahy a podtlakovou matraci, krční límec, zajistili pacientovi dva žilní vstupy a podali léky tlumící bolest. Zraněný byl následně přepraven do Slezské nemocnice v Opavě a předán na tamní chirurgické ambulanci.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK