logo

Tragická nehoda na Frýdecko-Místecku

Moravskoslezský kraj - 6.8.2016

Zdravotnická záchranná služba zasahovala dnes, v sobotu 6. srpna, u vážné dopravní nehody poblíž Mostů u Jablunkova. Operačnímu středisku byl po poledni nahlášen střet dvou osobních automobilů a zranění více osob. Na místě události zasahovaly tři pozemní posádky ZZS z Jablunkova a Třince, stejně jako vrtulník LZS z Ostravy.

Záchranáři po svém příjezdu zjistili, že devítiletá dívka, která cestovala v jednom z vozidel, nejeví známky života. Ihned proto započali s resuscitačními pokusy, které však byly přes jejich veškerou snahu neúspěšné. Dítě na místě podlehlo mnohočetným vážným zraněním a lékaři museli konstatovat smrt.

Ošetřena byla čtyřiašedesátiletá žena s život ohrožujícími zraněními trupu a končetin, kterou posádky uvedly do umělého spánku a po poté, co jí poskytly přednemocniční neodkladnou péči, byla leteckými záchranáři transportována do ostravské Fakultní nemocnice.

Dvanáctiletý chlapec byl při vědomí, s poraněním hrudníku jej týmy ZZS uložily do vakuové matrace a po ošetření přepravily do třinecké nemocnice.

Čtvrtým ošetřeným byl čtyřiatřicetiletý muž, který utrpěl středně těžké poranění dolní končetiny a hrudníku. Také on byl následně transportován na chirurgii nemocnice Třinec.

Ilustrační foto

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK