logo

Záchranáři se prezentovali v ostravském Olympijském parku

Moravskoslezský kraj - 9.8.2016

Zdravotnická záchranná služba se v neděli 7. srpna prezentovala v rámci programu Olympijského parku v Ostravě. Na Černé louce během celého dne probíhaly nejen ukázky záchrany pacientů, ale k vidění byla rovněž i technika ZZS, včetně vybavení pro speciální činnosti.

Návštěvníci mohli vidět činnost záchranářů při simulovaných zásazích, kdy po evakuaci hasičským záchranným sborem z nepřístupného místa (ze střechy budovy), byl předán pacient se srdeční zástavou a probíhala jeho následná resuscitace posádkou zdravotnické záchranné služby. Další dynamickou ukázkou byla spolupráce záchranářů při vyproštění a ošetření zraněných při dopravní nehodě.
Olymp.Ova II.
Návštěvníci si mohli během dne mezi ukázkami ve stanu zdravotnické záchranné služby pod vedením profesionálů ověřovat své dovednosti při základní resuscitaci. K vidění bylo také vybavení a pomůcky Týmu pro speciální činnosti ZZS MSK, včetně vaku pro biologickou ochranu. Veřejnosti se poprvé představil i speciální sanitní vůz, který byl uveden do provozu teprve před několika dny. Kromě běžné zásahové činnosti bude vyjíždět také k pacientům s podezřením na vysoce nakažlivou nemoc.
Olymp.Ova III

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK