logo

Víkendu pražské záchranky dominovaly úrazy hlavy po pádu

Hlavní město Praha - 15.8.2016

V pátek zasahovaly naše posádky mimo běžné případy u třech akutních infarktů. Ve Vršovicích musel být postižený resuscitován přímo na ulici, úspěšně. O tomto případě jsme vás již informovali. Z dalších událostí zmiňme intoxikaci léky u ženy na Praze 10 a dále neznámou látku u muže na Vinohradech. Kryštof 01 letěl do Dobříše, kde si mladý muž způsobil vážný úraz z hlavy po pádu z kola.

Ke stejnému případu vyjely naše posádky v sobotu do Kunratic, kde úraz hlavy po pádu z kola utrpěla mladá žena. Na tutéž výzvu letěl i záchranářský vrtulník z Ruzyně. Tentokrát do obce Krchleby, kde si úraz hlavy pádem z kola přivodil senior. Kryštof 01 dále zasahoval v obci Uzeničky, kde utrpěl rovněž senior vážné popáleniny od hořícího oleje. Na území Prahy se zasahovalo rovněž opět u intoxikovaných osob léky i neznámou látkou, jedna z otrav byla doprovázena poruchou vědomí. V Holešovicích jsme ošetřovali muže v bezvědomí, které bylo důsledkem jeho sebepoškozování. Prováděli jsme také zdravotnickou asistenci na akci Prague Pride.

Jen dvě hodiny po půlnoci ze soboty na neděli spěchaly naše výjezdové skupiny do Vinoře, kde si opilý senior pádem z pětimetrové výše způsobil úraz hlavy. Pouhou půlhodinu na to vyjeli záchranáři k dalšímu úrazu hlavy, způsobenému pádem, a to do od Vinoře nedaleko vzdálených Letňan. Vozidlo RZP spolupracovalo s krajskou leteckou záchrankou, když transportovalo z heliportu na oddělení popálenin malé dítě. Do pražských Lipan jsme vyjeli na pomoc mladé ženě, která se nacházela po pádu z koně v bezvědomí. Na Trojském mostě naši záchranáři pomáhali zraněnému motorkáři poté, co se střetl s osobním automobilem a utrpěl zranění končetin. V nedělních ranních hodinách výjezdové skupiny ZZS HMP zasahovaly v Braníku, kde bohužel již nebylo možné pomoci ženě po pádu z desátého patra domu.

ZZS HMP