logo

Odboráři jihomoravské záchranky trvají na odvolání ředitele Klusáka, mají však sami čistý štít?

Jihomoravský kraj - 2.9.2016

U ZZS Jihomoravského kraje proběhla kontrola interních procesů, zabezpečení a likvidace škod, činnosti inspektorů provozu, pracovně právních vztahů, plnění povinností podle zákoníku práce, plánu pokrytí a věcí s tím souvisejících.

Kontrola skončila, odborářům se to nepozdává. Stále totiž požadují odvolání nebo rezignaci ředitele Milana Klusáka či zrušení inspektorů provozu, kteří podle nich donášejí vedení, šikanují záchranáře a navíc stojí zbytečné peníze.

Názor na situaci ať si udělá každý sám. Smutné ale je, že odboráři jihomoravské záchranky do novin a internetových zpravodajských serverů mimo jiné tvrdí, že jsou inspektoři zbyteční a prý jen stresují záchranáře i lékaře a navrhují postihy za úplné maličkosti, třeba špatnou obuv nebo oblečení.

Zní to divně, ale tímto sami odboráři ale přiznávají, že oni, případně ti, za které vystupují, neplní své povinnosti, plynoucí z předpisů a platné legislativy tak, jak mají. BOZP je věc vrtkavá a je třeba si uvědomit, že pokud mám nafasovanou pracovní/zásahovou obuv a místo ní si vezmu tenisky, zlomím si nohu a na problém je zaděláno. Kdo by pak křičel? Kdo by to kromě zraněného záchranáře, řidiče či lékaře bez vyplacené pojistky odnesl na svých bedrech? Pořád to někomu připadá jako úplná maličkost, jak se odboráři snaží lidem namluvit?

Jinak v souvislosti s děním na ZZS JMK rezignoval náměstek MUDr. Rudolf Zvolánek.


Jeden z aktuálních článků na toto téma naleznete např. pod tímto odkazem.


Ilustrační foto ZZS JMK