logo

Sedm zraněných cyklistů v Moravskoslezském kraji kraji

Moravskoslezský kraj - 2.9.2016

Posádky zdravotnické záchranné služby musely během prvního školního dne vyjíždět v Moravskoslezském kraji k sedmi zraněným cyklistům. Kromě Bruntálska došlo alespoň k jedné nehodě na jízdním kole v každém z okresů našeho kraje. V jednom případě musel ke zraněné vzlétnout také vrtulník LZS.

Prvního cyklistu ošetřovali záchranáři po osmé ráno v Ostravě. Třiatřicetiletý muž utrpěl po kolizi s vozidlem poranění horní a dolní končetiny.
O hodinu později vyjížděla ZZS k muži středního věku v Opavě, který se rovněž střetl s automobilem. Utrpěl poranění hlavy a dolní končetiny, předán byl na chirurgické ambulanci opavské Slezské nemocnice.

Před jednou hodinou odpolední byli záchranáři voláni k dalšímu cyklistovi, tentokrát opět v Ostravě. Jednačtyřicetiletý muž byl i v tomto případě zraněn po srážce s motorovým vozidlem, a to na hlavě a dolní končetině.

Sedmnáctiletý mladík byl pak po pádu z kola ošetřen během odpoledne v Orlové. I on si přivodil poranění hlavy.

K osmileté dívce, která ze svého bicyklu spadla na Frýdecko-Místecku, musel vzhledem k poruše vědomí a podezření na poranění mozku, kromě pozemní posádky spěchat také vrtulník LZS z Ostravy.

Vpodvečer havaroval na kole pětapadesátiletý muž v Opavě a večer pak ještě dvanáctiletá dívka v Bílovci. Oba pacienti utrpěli poranění hlavy.

Přesto, že prázdniny již skončily, počasí zůstává pro cyklisty dále příznivé a jejich nehod tedy nijak neubývá. Záchranáři proto opět vybízejí k opatrnosti a používání ochranných pomůcek, především cyklistických přileb

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK