logo

Záchranáři ošetřovali sedm osob po požáru v Ostravě

Moravskoslezský kraj - 6.9.2016

Zdravotnická záchranná služba zasahovala v noci z pondělí na úterý spolu s ostatními složkami IZS u požáru pokoje ubytovny v Ostravě-Mariánských Horách. Operační středisko záchranářů bylo o události informováno třicet minut po pondělní půlnoci. Na pomoc vyjely postupně čtyři týmy ZZS (jeden lékařský a tři zdravotnické) ze stanovišť v Porubě, Zábřehu a Fifejdách.

Posádky měly v péči sedm postižených osob – chlapce a šest dospělých (žena ve věku dvaadvacet let a pět mužů mezi jednačtyřiceti a pětašedesáti lety). Všichni pacienti byli při vědomí a mimo přímé ohrožení života.

Dítě, žena a tři z mužů, se nadýchali zplodin hoření. Posádky ZZS jim poskytly potřebnou péči a následně zajistily transport na urgentní příjem Městské nemocnice v Ostravě.

Další muž utrpěl kromě zasažení kouřem také středně těžké popáleniny dolní končetiny. Po ošetření byl týmem rychlé zdravotnické pomoci přepraven do popáleninového centra Fakultní nemocnice Ostrava.

Poslední z mužů, který byl hasiči vyveden z budovy, v níž hořelo, nejevil známky zdravotního postižení. Vyšetření lékařem ZZS ukázalo, že jeho transportu do zdravotnického zařízení není zapotřebí a byl ponechán na místě zásahu.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK