logo

U Nepomuku došlo k tragické nehodě osobního automobilu s nákladním

Plzeňský kraj - 8.9.2016

V úterý 6. září 2016 necelých deset minut před druhou hodinou odpoledne vyjeli z Nepomuku profesionální i dobrovolní hasiči směrem na České Budějovice, kde se čelně střetlo osobní auto s kamionem. Osobní auto se po střetu převrátilo střechou na svodidla.

Uvnitř zůstal zaklíněný řidič. Hasiči muže v bezvědomí ihned začali pomocí hydraulického zařízení vyprošťovat. Jejich činnost zastavil lékař, který shledal zranění muže natolik vážná, že nejsou slučitelná se životem. Hasiči tělo z auta vyprostili až na pokyn policie po ukončeném šetření. Kamion zůstal stát na kolech napříč silnicí. Jeho řidič vyvázl bez zranění. Z poškozených nádrží volně vytékala nafta na silnici.

Hasiči utěsnili proraženou nádrž tmelem a zabránili tomu, aby nafta unikla do půdy. Z nádrží hasiči přečerpali do náhradních barelů celkem 600 litrů. Kontaminovanou vozovku hasiči zasypali sorbentem. Tragická nehoda uzavřela silnici I/20 na 5,5 hodiny. Doprava byla odkloněna po objízdných trasách. Teprve až poté, co odtahové služby naložily havarovaná vozidla a odjely z místa nehody, hasiči douklidili silnici. V půl osmé večer byl provoz obnoven.

Pavla Jakoubková tisková mluvčí HZS PLK