logo

Dvě vážně zraněné osoby po nehodě u Zbirohu, do nemocnic je přepravily vrtulníky LZS

Plzeňský kraj - 19.9.2016

Jednotka SDH Zbiroh vyjela v sobotu večer k dopravní nehodě osobního automobilu za obcí Zbiroh směrem na Kařez s nutností vyproštění osob. Dále na místo vyjela jednotka HZS Plzeňského kraje z požární stanice Rokycany, ZZS Rokycany, ZZS Hořovice, LZS Plzeň – Líně, LZS Praha – Ruzyně, SDP Rokycany, SKPV Rokycany a PČR Radnice.

o příjezdu na místo události bylo průzkumem zjištěno, že u nehody zastavili projíždějící řidiči a poskytují první pomoc zraněným. Na místě události se nacházely celkem 3 zraněné osoby. Jedna osoba byla mimo vozidlo, utrpěla lehká poranění. Havarovaný automobil byl v příkopu levou zadní částí natlačen ve stromě. Ve vozidle se nacházely dvě vážně zraněné zaklíněné osoby. Jednotka poskytla neodkladnou předlékařskou pomoc řidiči vozidla a provedla jeho vyproštění z vozidla bez nutnosti použití hydraulického vyprošťovacího zařízení.

Druhá zaklíněná osoba se nacházela na zadních sedačkách a byla zaklíněna dolními končetinami pod sedadlem řidiče, v době příjezdu jednotky byla v bezvědomí. Této osobě byla také poskytnuta neodkladná předlékařská pomoc a následně bylo provedeno vyproštění z vozidla za pomoci hydraulického vyprošťovacího zařízení. Poté se na místo dostavily další složky IZS a vzájemně spolupracovaly při ošetřování, stabilizaci a transportu do vozů ZZS.

Po stabilizaci byly obě zraněné osoby transportovány do vrtulníků LZS. Po domluvě s velitelem zásahu se jednotka z HZS Rokycany vrátila na základnu a velení si zpět přebrala jednotka Zbiroh. Dále probíhala spolupráce s PČR při vyšetřování nehody, bylo provedeno nasvícení místa zásahu a po zadokumentování nehody PČR jednotka asistovala při nakládání vozidla na odtahovou službu. Komunikace č. 235 byla po dobu necelých 3 hodin zcela uzavřena.

Foto a info: JSDH Zbiroh