logo

Vážně zraněný mladík při nehodě na Bruntálsku, vozidlo se převrátilo na pole

Moravskoslezský kraj - 24.9.2016

Zdravotnická záchranná služba zasahovala v noci z pátku na sobotu u vážné dopravní nehody na Bruntálsku. Krátce před druhou hodinou (v sobotu 24.9) přijali operátoři ZZS informaci o havárii automobilu na silnici mezi Bruntálem a Valšovem a jednom zraněném. K místu zamířily pozemní posádky – tým rychlé zdravotnické pomoci a lékařská rendez-vous, následně vzlétl také vrtulník LZS z Ostravy.

Vozidlo sjelo ze silnice do pole, kde skončilo převrácené na střeše. Devatenáctiletý mladík, který v něm cestoval, byl následně nalezen mimo automobil, několik desítek metrů daleko. V okamžiku příjezdu záchranářů byl při vědomí, jeho stav se však jevil jako život ohrožující. Zasahující lékař u něj zjistil poranění hrudníku, obou horních končetin, podchlazení a nevyloučil ani další možná zranění. Vzhledem k nedostatečnému dýchání bylo nutno uvést pacienta do umělého spánku, zajistit jeho dýchací cesty a přístrojem řízenou ventilaci. Záchranáři dále ošetřili vnější poranění i vážné zranění hrudníku.

Vrtulník LZS dosedl přímo na silnici, přičemž místo přistání osvítili záchranářům hasiči. Postižený byl následně šetrně transportován na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě.
p1030808 p1030809

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK