logo

Rada hlavního města Prahy podpořila záměr ředitele záchranné služby na integraci výjezdových stanovišť do hasičských stanic

Hlavní město Praha - 6.10.2016

V úterý, 4. 10. 2016, podpořila na svém jednání Rada hlavního města Prahy záměr ředitele zdravotnické záchranné služby, MUDr. Petra Koloucha, MBA, kterým je rozmístění výjezdových skupin na vybraných hasičských stanicích HZS hl. m. Prahy.

V současné době tato forma spolupráce funguje na hasičských stanicích č. 2 – Petřiny, č. 6 – Krč a č. 7 – Smíchov. Záměrem je nyní znovuobnovení výjezdové základny na stanici č. 5 – Strašnice a nově na hasičských stanicích Modřany, Radotín a na centrále HZS v ulici Sokolská. Dalším místem by mělo být společné stanoviště na stanici č. 3 – Holešovice, která se nachází na ulici Argentinská a v budoucnu by měla být zrekonstruována.

Integrace našich výjezdových skupin do vybraných hasičských stanic je plně v souladu se strategickým plánem zajištění přednemocniční neodkladné péče na území hlavního města Prahy. Kromě toho přinese i ekonomickou úsporu, protože se nebudou muset budovat nová výjezdová stanoviště na tzv. zelené louce.

Začlenění záchranářů do hasičských stanic má svá pozitiva i ve vzájemné blízké spolupráci těchto dvou základních složek IZS. S hasiči jsme se za uplynulých 9 měsíců tohoto roku potkali již u 1292 výjezdů.

ZZS HMP