logo

U nehody u Krasejovky museli hasiči vyprošťovat zraněnou osobu, tu si převzali do péče záchranáři

Jihočeský kraj - 6.10.2016

Zřejmě podzimní počasí se podepsalo na několika nehodách, které se dnes v ranních hodinách staly na jihočeských silnicích. Asi nejvážnější nehoda se stala na silnici I. třídy v katastru obce Krasejovka.

Zde se srazily dva osobní automobily továrních značek Škoda Octavia combi. Informaci o nehodě přijali hasiči na operační středisko tři minuty po půl sedmé ranní. Nehoda byla ohlášena s nutností vyproštění zraněných osob. K nehodě operační důstojníci vyslali profesionální hasiče z českokrumlovské stanice. Po průzkumu velitel zásahu podal zprávu, že havarované vozy jsou zcela zničeny a ž při nehodě utrpěly zranění dvě osoby. Jedna z nich zůstala v autě zaklíněna. Hasiči na její vyproštění použili hydraulické vyprošťovací zařízení a během několika minut zraněnou předávali zdravotníkům ZZS. Zároveň s vyproštěním provedli u aut nezbytná protipožární opatření a kontrolu úniku provozních kapalin.

Po půl osmé pak českokrumlovská jednotka předala nehodu Policii ČR k šetření a odjela zpět na stanici. V 8:20 hodin – poté, co policisté ukončili své šetření – se na místo nehody vrátil českokrumlovský technický automobil, jehož osádka dokončila úklid vozovky. Hasiči zametli z vozovky použitý sorbent, úlomky plastů a střepy.

Info a foto: HZS JČK