logo

U nehody u obce Chodeč na Českokrumlovsku zasahoval vrtulník

Jihočeský kraj - 19.10.2016

Vážná dopravní nehoda zkomplikovala v pondělních odpoledních hodinách provoz na silnici I. třídy č. 3 mezi obcemi Kaplice a Netřebice v katastru obce Chodeč.

Nehoda byla v pondělí 17. října na operační středisko HZS Jihočeského kraje nahlášena v 14:47 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanic Český Krumlov a Kaplice.

Jednalo se o nehodu osobního automobilu, který vyjel z vozovky a tam narazil do stromu. Ve zničeném autě zůstala zaklíněna jedna zraněná osoba. Zasahující hasiči ihned zahájili vyprošťování. U nehody mezitím přistál vrtulník LZS. Krátce před půl čtvrtou předávali hasiči zraněnou osobu zdravotníkům ZZS.

Zároveň s vyproštěním zasahující jednotky zajistily na velmi frekventované komunikaci místo nehody, dále zabezpečily havarované auto proti požáru a úniku provozních kapalin. Krátce před 16. hodinou zásah ukončili kapličtí hasiči a jedno auto českokrumlovské jednotky. Na místě zůstal českokrumlovský technický automobil, jehož osádka vyčká do ukončení šetření policistů.