logo

Metodické cvičení zdravotnických záchranářů Kraje Vysočina „Třebíč 2016“

Kraj Vysočina - 25.10.2016

Dne 14.10.2016 proběhl na Třebíčsku 3. ročník Metodického cvičení zdravotnických záchranářů ZZS KV, který byl v letošním roce spojen s Evropským dnem záchrany života.

Akce byla pořádána ZZS KV, p.o. a ČČK, oblastním spolkem Třebíč. Evropský den záchrany života je akce zaměřená na zvyšování povědomí laické veřejnosti o významu první pomoci při srdeční zástavě. V průběhu dne byl pro veřejnost připraven na Karlově náměstí v Třebíči stan s možností nácviku poskytování první pomoci při srdeční zástavě a bohatý doprovodný programem.

Pět tříčlenných výjezdových skupin zdravotnických záchranářů plnilo v rámci cvičení pět náročných soutěžních úkolů. Záchranáři se museli kromě jiného vypořádat se zásahem u podezření na vysoce virulentní nákazu, úrazem elektrickým proudem s pádem poblíž JE Dukovany nebo zásahem u těžce zraněného pacienta v náročném terénu. Na závěr všichni změřili své síly v nelehkých podmínkách mimořádné události s větším počtem raněných. Jednalo se o nehodu sportovního letounu s pádem do obydlené oblasti. Závěr metodického cvičení proběhl v pohostinném prostředí zámku ve Valči.

Vítězný pohár si tentokráte odvezl tým z výjezdové základny Náměšť nad Oslavou. Blahopřejeme.

Velké poděkování patří nejen všem organizátorům, ale i aktivním účastníkům.