logo

Policisté z Třebechovic profesionálně provedenou resuscitací zachránili život 58letého muže, za což jim poděkoval i lékař ZZS

Královehradecký kraj - 7.11.2016

Dne 3. 11. 2016 odpoledne přijal operační důstojník na tísňovou linku informaci o muži v bezvědomí, který byl nalezen synem v kuchyni svého domku na Třebechovicku v ohrožení života.

Operační důstojník proto ihned na místo vyslal nejbližší policejní hlídku. Do obce Štěnkov se tak rozjeli službu konající policisté z Obvodního oddělení policie v Třebechovicích pod Orebem – pprap. Tomáš Gois a pprap. Karel Hlaváč. Hlídka na místě nalezla 58 letého muže, u kterého pravděpodobně došlo k srdeční zástavě a kterému poskytoval první pomoc jeho syn. Policisté následně muže vystřídali a pokračovali v resuscitaci postiženého, ve které pokračovali až do příjezdu lékařů. Jak se později dozvěděli, během poskytované první pomoci se jim podařilo obnovit krevní oběh pacienta a zachránit mu tím život: Za to jim patří právem poděkování.
fr
Za „příkladně provedenou zahájenou resuscitaci“ se policistům dostalo v těchto dnech také uznání od lékaře Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje MUDr. Marka Dvořáka.

Více v článku: „Královéhradecký lékař děkuje policistům z OOP Třebechovice pod Orebem za příkladnou resuscitaci“.

Foto a info: PČR HKK